Artılar ve Eksiler: “Digga” diyebilir misin?

Nil

New member
Fikir Profesyonel Kontra

“Digga” diyebilir misin?

Durum: 08/12/2023| Okuma süresi: 2 dakika

Kasırga Festivali 2022'de Kamp Alanı

Kasırga Festivali 2022’de Kamp Alanı

Kaynak: resim ittifakı/dpa

“Kilitli”, “aptal” veya “Digga”? Langenscheidt-Verlag yakında “2023 Yılının Gençlik Sözü”nü yeniden taçlandıracak ve bu üç sözcük aday gösterildi. Ama insan böyle konuşmalı mı?

Evet, diyor Henryk M. Broder

WELT yazarı Henryk M. Broder

WELT yazarı Henryk M. Broder

Kaynak: Martin UK Lengemann/WELT

GSon zamanlarda bilinen geniş çaplı bir eğitim çalışmasına inanırsanız, Almanya’daki her dördüncü sınıf öğrencisi düzgün okuyamıyor. Eğitimden sorumlu Bakan Bettina Stark-Watzinger, bulguyu “endişe verici” olarak nitelendirdi.

ayrıca oku

Günlük okul hayatı, okul dersi, ilkokul, Bavyera, Almanya

Yakın gelecekte “2023 Yılının Gençlik Sözü” ilan edildiğinde, bakan benzer bir karar verme eğiliminde olabilir. Gençler arasında popüler bir hitap şekli olan “Digga” da dahil olmak üzere on terim kısa listeye alındı. Kısa gırtlak sesi, zamanının bir çocuğu, tamamen cinsiyetten bağımsız ve azami derecede kapsayıcı.

“Digga” her zaman işe yarar. Kadınlara, erkeklere ve aradaki tüm cinsiyetlere yönelik; çalışanlar ve işsizler, gençler ve yetişkinler, veganlar ve vejetaryenler, dağcılar ve yürüyüşçüler, atletler ve kanepe patatesleri için.

ayrıca oku

Liebenau Okulu'ndaki dördüncü sınıf öğrencisi derse katılıyor.  Alman Okul Barometresi sonuçları 18 Ocak'ta açıklanacak.

Yıkıcı okuma performansı

“Kindergarten”, “Haberler pain”, “child prodigy”, “poltergeist” ve “zeitgeist” kelimelerinden sonra diğer dilleri zenginleştirecek bir başka kelime. Ve tüm dördüncü sınıf öğrencilerinin kalplerinin daha hızlı atmasını sağlar. Tamam mı Digga?

Yazar, torunlarının her gün kendisine “Naber Digga?”

Hayır, diyor Sönke Krüger

WELT yazarı Sönke Krüger

WELT yazarı Sönke Krüger

Kaynak: Claudius Saban

Geçen gün vaftiz kızımın erkek kardeşi Paul bana “Digga” dedi. Arsız selamına “Bunu yapabilir mi?” ve “yan göz” ile neredeyse cevap verdim.

Anlaşıldı? Pek zor, çünkü üç terim gençlik kelimesi 2023’ün şu anki adayları – ilki arkadaş için argo bir ifade, ikincisi “Bunu söyleyebilir mi?” onaylamadığını ifade etmek için.

ayrıca oku

Şık, havalı, genç bir kadın

2022 yılının gençlik sözü

Reşit olan ve bu tür kelimeleri kullanan herkes aptalca dil heveslerine kapılır, Alman dilini bozar ve genç neslin gözüne girer. “Digga” söz konusu olduğunda, kelimenin “yağ” dan türetilmiş olması gibi başka bir karmaşıklık daha vardır. “Digga” kullanıcıları, gençlik konuşma selamlamalarının hitap edilen kişinin vücut ağırlığı hakkında yorum yapmadığını ne kadar sıklıkla protesto etseler de: Buna inanmıyorum.

Bana “Digga” diyen herkes beni bir arkadaş olarak onurlandırmaz, ama şişman bir çocuk olarak karalar. İntikam almak için 10 yaşındaki Paul’dan “ahbap” olarak bahsettim. Beğendi mi. Lanet etmek.

Bir teselli olarak, yazar hemen bütün bir çikolatayı yuttu.

Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.