Daha yüksek bir plana sonsuz inanç

Nil

New member
Fikir İnanmak

Tanrı beni gutla mı cezalandırdı yoksa ben mi cezalandırdım?

Durum: 11:39| Okuma süresi: 3 dakika

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

Kaynak: Claudius Saban

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

Yazarımız ateisttir ama bazen küçük günahlar için Allah’ın kendisini cezalandırdığına inanır. Nereden geliyor? İnsanlar günlük yaşamdaki pek çok olayın arkasında daha yüksek bir plan olduğundan şüphelenirler – hatta siyaset bile var olmayan bir katılıkla suçlanır.

NGeçenlerde grubumla oturuyordum, Rolling Stones tarafından sosyalleşen tüm yaşlı beyler ve bu tür gruplarda nasıl, herkes küçük rahatsızlıklarından bahsetti. Sadece hiçbir şeyim yoktu ve bununla doğru dürüst övünüyordum. Ertesi sabah ayak başparmağımda öyle bir gut krizi geçirdim ki zorlukla yürüyebildim.

50 yılı aşkın süredir ateistim ama ilk düşüncem ‘Şimdi seninle ödeşti’ oldu. Dün övündün, bugün secde ediyorsun.” Çünkü Meryem’in Magnificat’ta dediği gibi, “Gönlün gururunu dağıtır.” Elbette ayak parmağımın kâinatın Yaratıcısı tarafından umursanması pek mümkün değil. Acımın daha çok kuşkonmaz mevsiminin sonunu çok fazla kutlamam gerçeğiyle ilgisi vardı.

Bununla birlikte, her şeyin gizli bir anlamı olduğu, başıma gelen her şeyin bazı kişilerin veya güçlerin niyetlerinin sonucu olduğu varsayımı, kesinlikle dindar insanlarla sınırlı değildir. Ya da tam tersi düşünülürse: biz insanlar aynı zamanda doğamız gereği dindarız çünkü her yerde kalıpları ve kuralları, dost ve düşman güçlerin işleyişini tanıma eğilimindeyiz. Evrimin bir sonucu: Kılıç dişli kaplanın peşlerinde olmadığını varsayanlar, saflık genlerini aktarmamışlar.

ayrıca oku

Polis memurlarının, Başbakanlık önünde gruptan bir iklim koruma aktivisti var. Son nesil zemine sabitlendi.  Kendi ifadelerine göre daha önce Şansölye Scholz kılığına giren aktivistler, Başbakanlık önüne petrol benzeri bir boya maddesi döktüler ve petrol çıkarmak için çimenlik alanları yırttılar.  Polis önce aktivistleri sözlerle durdurmaya çalıştıktan sonra daha sonra sert önlemler alarak aktivistleri kelepçeledi.  +++ dpa resimli radyo +++

ayrıca oku

WELT yazarı Alan Posener

Bununla birlikte, kafa karıştırıcı, oldukça işbirlikçi, bürokratik ve demokratik bir toplumda, bu evrimsel olarak avantajlı özellik – doğuştan gelen yağ ve şeker açgözlülüğü gibi – yanıltıcı olabilir. Örneğin, tarafsız gözlemci, korona salgını sırasında yetersiz ve aşırı tepki arasında gidip gelen ve nadiren doğru dengeyi bulan hükümetlerin bunaldığını gördüğünde, “taraflı düşünürler” saat gibi bir hassasiyetle çalışan insanlara karşı uğursuz bir komplo gördüler.

2015’teki mülteci krizinde Angela Merkel’in her zaman mutlu olmasa da doğaçlama yaptığı aşikarken, bazı AfD’li siyasetçiler Yahudi finansçı George Soros tarafından eyaletlerin etnik-kültürel homojenliğini yok etmek için çok önceden hazırlanmış olduğu iddia edilen bir planın uygulandığını gördüler. Avrupa’nın onları korumak için Amerikan Doğu Kıyısı başkentine iade edilmesi.

ayrıca oku

Björn Höcke, AfD Thüringen (sağda) yeni Başbakan Thomas L. Kemmerich'i (FDP) tebrik ediyor.  (dpa'ya

“Dönüş” kitabını büyük bir yararla okuduğum gazeteci Patrick Bahners, bu bakış açısı için mutlu bir isim buldu: “Gizli Sıkılığın Eylem Teorisi”.

Oyunculuk yapan politikacıların, ilgili niyetleri barındırsalar bile, sahip olmadıkları gizli niyetlerini sıkı bir şekilde takip etme yeteneğine sahip oldukları varsayılır, ki bu da böyle değildir.

Bütün bunlar benim egomu tatmin etmiyor

Berlin çevre yetkilileri, jeotermal ısı pompamı kurarken belirli gerekliliklere uymadığım iddiasıyla bana zorluk çıkardıklarında, eleştirel makalelerim için beni cezalandırmak istediklerinden öfkeyle emindim. Ama ısı pompası sorunlarımdan bürokrasi sorumlu, siyaset değil. Tıpkı Tanrı gibi değil ama kuşkonmaz ayak parmağımı şişirdi. Ancak bunların hepsi benim egomu tatmin etmiyor. Ve tam da bu yüzden gerekli bir kavrayıştır.