Eğitim sefaleti: Artık büyük adımın zamanı geldi: okulların özelleştirilmesi

Nil

New member
Fikir eğitim boşluğu

Artık büyük molanın zamanı geldi; okulların özelleştirilmesi

Durum: 30.08.2023| Okuma süresi: 2 dakika

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

Kaynak: Claudius Plough

Alman eğitim sistemi çökmüş durumda. Göç, Corona ve emeklilikteki artış durumu daha da kötüleştirdi ve politikacılar buna göz yumuyor. Artık tek bir şeyin faydası olabilir: Waldorf ekolü tarzında kapitalizm. Bu en azından sosyal açıdan dezavantajlı olanlara yardımcı olmaz.

V15 yıl önce Angela Merkel, Almanya’nın bir eğitim cumhuriyeti olması çağrısında bulunmuştu. Bu arada Alman okul çocuklarının performansı tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Buna bağlı olarak ebeveynlerin okullara olan güveni de dibe vurdu. Ama hiçbir şeyin değişmeyeceğini tahmin etmek için kahin olmanıza gerek yok.

İşte son ve iç karartıcı içgörü:

Eğitim düzeyi son on yılda “önemli ölçüde kötüleşti”

“Endişe verici Bulgular”

Eğer rekabetçi bir federalizmimiz olsaydı, en kötü ülkeler en iyilerden ders alırdı. Ancak devlet politikacılarının okul başarısızlıklarından tıpkı bir duo dec prensi kadar az etkilendiği bir eğitimsel “feodalizm”imiz var. köylülerinin yoksulluğundan.

Orta sınıf ebeveynler çocuklarını özel okullara gönderiyor; özel ders, yüzme ve müzik dersleri için ödeme yapın; Bu sistemden zarar görenler eğitimsiz ve düşük gelirli sınıflardır.

Bu nedenle ebeveynlerin talepleri ne kadar doğru olursa olsun yetersiz kalıyor: örneğin ülke çapındaki sınavlar. Olması güzelancak Bremen Abitur’un Sakson Abitur’dan daha az değerli olduğunu uzun zamandır biliyorduk ve bu Bremen halkını hiçbir zaman etkilemedi.

ayrıca oku

Okul derslerinde tablet kullanımı artıyor ancak bu her zaman öğrencilerin yararına değil

Okullar için daha fazla para: bu da güzel ama çok önemli değil. Hiçbir ülke öğrenci başına Berlin’den daha fazla para harcamıyor ve Berlin’in çocukları karşılaştırmalı testlerde (örneğin PISA) hala düşük puanlar alıyor. Daha da kötüsü: Okul başarısı hiçbir yerde, burjuva karşıtı olmakla övünen şehirdeki kadar ebeveynlerin durumuna bağlı değil.

Sistem bozuldu ve artan göç, Corona ve baby boomer emekliliklerindeki artış bunu daha da belirgin hale getirdi. Feodalizm yerine kapitalizme ihtiyacımız var: özelleştirme ve rekabet. Özel okulların devlet tarafından finanse edildiği ve performans artışı gibi belirli kriterleri karşılamaları halinde daha fazla para aldıkları bir sistem hayal edin.

ayrıca oku

Eğitim düzeyi son on yılda “önemli ölçüde kötüleşti”

“Endişe verici Bulgular”

Sorunlu bir okulda not ortalamasının dörtten üçe çıkması, orta sınıf bir bölgede ikiden bire artıştan daha fazla sayılır. Okullar, tıpkı Waldorf okullarının şu anda yaptığı gibi, personelini kendileri seçiyor ve okul gününü bağımsız olarak organize ediyor.

Önemli olan başarıdır; öğrenci. Çocuklar farklı olduğu kadar başarıya giden yollar da çeşitlidir. Devlet okulları yönetmeyecek, ancak ücretlendirecek ve ödeyecekti. Özel okullar artık bir ayrıcalıktır. Ancak her çocuğun bu ayrıcalığa hakkı vardır. Alman okulunda feodalizm karşıtı bir devrimin zamanı geldi.