Igloo Okuma Çalışması: Ebeveynler eğitim sisteminde neyin yanlış olduğunu biliyor

Nil

New member
Fikir İglo Çalışması

Aileler eğitim sisteminde neyin yanlış olduğunu biliyor

Durum: 05/16/2023| Okuma süresi: 2 dakika

WELT yazarı Wieland Freund

Kaynak: resim ittifakı/imageBROKER/Gabriele Hanke; Claudius Saban

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesi için geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

Dört dördüncü sınıf öğrencisinden biri, dört yıllık okuldan sonra bile düzgün okuyamıyor. Ancak ebeveynler, Alman okul sistemindeki dönüm noktasını bekleyemez. İyi haber: okurken kendinizi pahalı özel derslerden kurtarabilirsiniz.

DBir imaj kültürüyle ilgili kötü olan şey, yüzeyde sadece bir tane olmasıdır. Aksine ikonik dönüş – yani Netflix’ten TikTok’a kadar her şeye rağmen – çocuklar yazılı bir kültür olarak kalmış bir toplumda hareket ediyor: Okumadan hiçbir şey olmuyor, ChatGPT bile. Tüm dünyadaki dördüncü sınıf öğrencilerinin okuma becerilerini karşılaştıran en son IGLU araştırmasının sonuçları, özellikle Alman okul sistemi için kötü sonuçlarla birlikte, çok daha yıkıcı (sic!).

Bu arada, Almanya’daki dördüncü sınıf öğrencilerinin dörtte biri artık metin anlamada asgari düzeye bile ulaşamıyor. Sınıftaki öğrencilerin yüzde 25’i, okul kariyerlerinin dördüncü yılında bile düzgün okumayı öğrenmemiştir.

ayrıca oku

Çocuğunuza bu alacakaranlık saatinden daha yakın olmayacaksınız ve birbirinize o kadar da yakın olmayacaksınız.

ayrıca oku

Bir çocuk bir çocuk kitabı okur

Okullarını daha az sert bir şekilde kapatan diğer ülkelerle yapılan karşılaştırmalar, bu sonuçlarda korona pandemisinin rol oynadığını gösteriyor. Örneğin, eğitim sektöründe her zamankinden daha iyi sonuçlar elde eden Polonya’ya bir bakış, (açık) okulların reforme edilebileceğini göstermektedir. Almanya’da ise eğitim sisteminde geç kalınan dönüm noktası bugüne kadar gerçekleşmedi. Okullar yetersiz finanse edilmeye devam ediyor, ancak özel ders patlama yaşıyor. Bir IGLU olmasa bile, birçok ebeveyn sorunun tam olarak nerede olduğunu bilir.

Bu yorumun sunması gereken iyi haber, matematik veya kimya derslerinin aksine, okumayı öğrenmenin saat başına 30 dolardan fazlaya ve ıstırap verecek kadar uzun bir öğleden sonraya mal olmamasıdır. Çoğu durumda, bir ailenin okuyarak yaşaması ve kelimenin iki anlamıyla çocuklara okuması yeterlidir: yatağın kenarında ve bir rol model olarak.

Bu, Almanya’nın bariz okul sorununa bir çözüm değil. Ama hayat daralıyorken kim Eğitim Bakanları Konferansını bekleyebilir? Okumanın görmekten daha iyi olduğu, görsel kültürümüzün kirli sırrıdır. Önce çocuklara sonra siyasetçilere anlatılmalı.