İş değiştirme: Neden birçok politikacı ve gazeteci farklı bir şey yapmaktan faydalansın?

Nil

New member
Fikir İş değişikliği

Neden birçok politikacı ve gazeteci farklı bir şey yapmaktan faydalansın?

Şu tarihten itibaren: 28 Eylül 2023| Okuma süresi: 3 dakika

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

Kaynak: Claudius Pflug

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Karl Marx, herkesin ruh haline göre, ideal olarak günde birkaç kez yapacağı aktiviteyi seçebileceği bir dünyanın hayalini kuruyordu. Bu elbette imkansızdır. Ancak şu doğru: Daha sık iş değiştirmeliyiz. Bu özellikle medya ve siyasetteki insanlar için geçerlidir.

kArl Marx komünist toplum hakkında çok az şey yazdı. Her gazetecinin bildiği gibi, var olanı eleştirmek daha iyi bir şey hayal etmekten daha kolaydır.

Ancak yaşlı bir adam olarak Marx, “bireylerin işbölümüne kölece tabi kılınmasının ve bununla birlikte entelektüel ve fiziksel çalışma arasındaki karşıtlığın ortadan kalktığı” ve “çalışmanın yalnızca bir yaşam aracı değil, aynı zamanda bir yaşam aracı haline geldiği” bir zamanın hayalini kurmuştu. kendisi yaşamın ilk ihtiyacıdır.” Sonra “toplum bayrağına şunu yazardı: Herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacına göre!”

“Hayatın ilk ihtiyacı” olarak çalışmak mı? Onunla iyi şanslar! İlginç bir şekilde, yaşlı Marx bu fantezisiyle gençlik hayaline sadık kaldı. 27 yaşında biri olarak, işbölümünü zaten temel bir kötülük olarak tanımlamış ve “toplumun genel üretimi düzenlediği ve böylece bunu bugün yapmamı, yarın da ormanda avlanmamı mümkün kıldığı” bir gelecekten övgüyle söz etmişti. sabah, öğleden sonra balık tutmak, akşamları hayvan yetiştirmek, yemekten sonra canımın istediği gibi eleştiri yapmak, hiçbir zaman avcı, balıkçı, çoban ya da eleştirmen olmadan.”

ayrıca oku

Yazar fotoğrafı Dagmar Rosenfeld Mart 2022'den güncel

Marx’ın sabahları çocuklara öğretmenlik yapmak, öğleden sonra fabrikada araba yapmak, akşamları kamyon kullanmak ve akşam yemeğinden sonra ısıtıcıları tamir etmek konusunda da hevesli olup olmadığı merak edilebilir. Ya da çiftçi, çatı ustası, doktor olmadan şalgam hasadı yapan ya da sabah çatı kaplayan bir kadın tarafından öğleden sonra ameliyat edilmek istenip istenmeyeceği.

Ancak bir gerçek var: Çok nadiren kariyer değiştiriyoruz. Doktorluk gibi tecrübenin vazgeçilmez olduğu meslekler var ama bunların sayısı sandığınızdan daha az ve tecrübe de yeniliğe karşı bir argüman haline gelebiliyor: “Biz hep böyle yaptık.”

Pasaportlar için de aynı şey geçerlidir: Asla çok fazla pasaporta sahip olamazsınız. Daha fazla taksi şoförü siyasetçi olmalı ve bunun tersi de geçerli; daha fazla öğretmen veya yargıç marangoz oluyor ve bunun tersi de geçerli. Bu özellikle gazeteciler için geçerli olmalıdır. Mesleki deneyimi olmayan bir politikacının seçmenlerine karşı şüphesi ne ise, başka hiçbir şey yapmamış bir gazeteci de okurlarına karşı şüpheci olmalıdır. Yalnızca politikacılara yönelik eleştiriler çoğunlukla yalnızca gazetecilerin bulunduğu köşeden geliyor. Küçük farklılıkların narsisizmine bir örnek.

ayrıca oku

Bir akşam yemeği partisinde kadeh kaldıran ve eğlenen arkadaşların yakın çekimi

Geçenlerde gazetenin eski genel yayın yönetmeni Kai Diekmann’ın “Ben BILD’dim” kitabını okudum. Başlığın en güzel yanı geçmiş zaman kipi. Diekmann, eğitimini bıraktığından beri gazeteciydi ancak 53 yaşında girişimciliğe adım attı.

Ben de öğrenciyken bir devrimciydim, ardından 50 yaşında gazeteciliğe atılmadan önce lisede devlet memuru bir öğretmen, serbest çevirmen ve yazardım. Dolayısıyla, kitabında da değindiği cinsiyetçilik konusundaki farklılıklarımıza rağmen, Diekmann ve benim ortak bir noktamız var: Biz mesleki esneklikten yanayız. Marx gibi sadece komünizmde değil, burada ve şimdi.