Kendi kaderini tayin etme: Daha fazla insan cinsiyetinden ziyade isminden memnun değil

Nil

New member
İsminizden memnun musunuz? Eğer öyleyse, siz de anketlere göre adlarının kendilerine uygun olduğunu düşünen az sayıda Almandan birisiniz. Diğer dörtte biri ise “yıllar geçtikçe buna alıştı”. Ben onlara aitim. İngiltere'de bir çocuk olarak adımın “Al” olarak kısaltılmasından nefret ederdim; Almanya'da büyüdüğüm için herkesin adımı “Ellen” olarak telaffuz etmesi beni rahatsız ediyordu; Ama ne oldu, artık çok geç.

Artık Fürchtegott, Willibald, Wilhelmine veya Kunigunde gibi isimler neredeyse yok. Ama Kevin, Justin, Cindy veya Mandy. Doğu Almanya'daki ebeveynlerin bir zamanlar kozmopolit ve batılı olduklarını kanıtlamak istedikleri, ancak bugün yalnızca doğuyu işaret eden isimler. Ama aynı zamanda hiçbir şekilde dikkat çekmeyen isimlerden memnun olmayan insanlar da tanıyorum; belki de bu yüzden.

Her iki durumda da, kendi kaderini tayin hakkına değer veren bir ülkede, hayatımızı hiç tanımadığımız kişilerin (ebeveynlerimizin) bize doğduğumuzda verdiği isimlerle sürdürmek zorunda kalmamız garip. Genellikle sorunlu olan sadece aile isimleri değil.

Annem Middleton'da doğmuştu, bu da bir şey ama hayır, tıpkı annem gibi bana da babamın Alman-Yahudi soyadı verildi, bu da beni anında İngiltere'de yabancı olarak damgaladı.

İsim Değiştirme Yasası'na (NamåndG) göre, yalnızca çoğunluk rahatsız edici buluyorsa (örneğin Adolf, Osama) adınızı değiştirebilirsiniz; sizi kelime oyunları veya şakalar yapmaya davet ediyor (örn. Siri, Alexa); ya da travmatik bir deneyimle ilişkilidir.

Veya, işte geliyor: transseksüellik veya transseksüellik ile. Kendinizi bir erkek olarak düşünüyorsanız Cindy olarak anılmak istemeyebilirsiniz. FDP sayesinde artık en az 14 yaşında olan herkes, nüfus dairesine yazılı kayıt yaptırarak cinsiyetini değiştirtebilecek. Cinsiyet girişiyle ilgili kendi kaderini tayin etme yasası (SBGG) bana “Beyannameyle birlikte cinsiyet kaydına karşılık gelen yeni adların da belirlenmesi gerekiyor” diyor.

Cindy erkek olarak kaydolabilir ve artık Kevin olarak adlandırılabilir. Ve artık Kevin olarak anılmak istemiyorsanız, ancak yeni erkekliğin peygamberi olan idolünüz Jordan'dan sonra, “çeşitli” olarak kaydolabilir ve bundan sonra adınızın unisex olarak kabul edilmesi nedeniyle yasal olarak kendinize “Jordan” diyebilirsiniz. Bir yıllık yasaklama süresinden sonra cinsiyet kimliğini tekrar değiştirip “erkek” olarak değiştirebiliyor. Ve “Ürdün”ünü koruyor. Veya kadın olup kendisine Cindy adını verir.

Aische, Alice'ten daha iyi

Birbirimizi yanlış anlamayalım: Cinsiyetlerin kendi kaderini tayin etmesini memnuniyetle karşılıyorum. Ancak çok daha fazla insan cinsiyetinden çok isminden memnun değil. Bence Muhammed yerine Björn ya da Alice yerine Aische (ve tam tersi) olarak anılmayı tercih eden herkesin bunu sadece kayıt yaptırarak yapabilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tamam, kimlik ve pasaport, kredi kartları, vergiler ve kira sözleşmeleriyle ilgili sorunlar var ama hey, 21. yüzyılda yaşıyoruz. Ve evet, o zaman “İsimleri bilmek istiyorum!” diyerek zorlaşıyor. Ama bu iyi bir şey.