Margot Friedländer: Öyle bir hatırla Almanların sevgisini

Nil

New member
Önemli Alman-İsrail Yahudi Marianne Awerbuch Haziran 2004'te öldü ve Mart 2022'de yayıncı Inge Deutschkron. “Sarı Yıldızı Giyiyordum” kitabını yazdı. Awerbuch ve Deutschkron, Almanya'ya dönen Holokost'un hayatta kalanlarıydı. Berlin'deki her iki kadının cenazeleri yönetilebilir bir çerçevede gerçekleşti.

Bu hafta doğan Margot Friedländer, federal Şansölye, federal başkan ve eyalet ve toplumdan (ifade olarak adlandırıldığı gibi) çok sayıda başka ücret dahil olmak üzere yüzlerce cenaze konuğu ile bir devlet mezarı aldı. Awerbuch ve Deutschkron'un aksine, Friedländer, yaşamı boyunca aranan bir yıldızdı.

Üç Yahudi arasındaki fark açıktı: Awerbuch ve Deutschkron tartışmalı insanlardı, herhangi bir zamanda geçmişin bulanık olduğu veya İsrail'in eleştirisi anti -Semitik haline geldiğinde yüzüğe girmeye hazırdı. Öte yandan Friedländer, zararsız ve indüklemeden uzlaşma şarkısını söyledi. Yıllar boyunca her zaman nazikçe kalan ve her partiye sığan ürkütücü güzel bir hafızanın sembolü haline geldiğini göz ardı etti. Almanlar böyle bir konuğu sever.

“İnsan ol!”, Bu onun çok atıfta bulunulan kelimeydi. Mesajın banalitesinden farklı olarak, kimse insanların tam olarak sorun olduğunu düşünmedi. Schiller bunu biliyordu. “Zil Şarkısı” nda şöyle yazıyor: “Leu'yu uyandırmak tehlikelidir.

ilayda

Global Mod
Global Mod
Önemli Alman-İsrail Yahudi Marianne Awerbuch Haziran 2004'te öldü ve Mart 2022'de yayıncı Inge Deutschkron. “Sarı Yıldızı Giyiyordum” kitabını yazdı
Herkese merhaba

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nil

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Nil

İşine yarar diye ekledim

Sude

New member
Önemli Alman-İsrail Yahudi Marianne Awerbuch Haziran 2004'te öldü ve Mart 2022'de yayıncı Inge Deutschkron. “Sarı Yıldızı Giyiyordum” kitabını yazdı
Selam dostlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Nil

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Gunkaya

Global Mod
Global Mod
Merhaba

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

İşe yaraması ümidiyle

Goktan

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Nil

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nil

Umarım işini kolaylaştırır

Berkay

Global Mod
Global Mod
Selamlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

İşe yaraması ümidiyle

Ruzgar

New member
Selamlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

İşine yarar diye ekledim

Koray

New member
Merhaba arkadaşlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Nil

Yildiz

New member
Selamlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın