Sendikaya yapılan saldırılar: Ben bir göçmenim ve CDU için çalışıyorum – şimdi faşist miyim?

Nil

New member
Konuk yazarımızın ailesi Yunanistan'dan geliyor. Göçmen bir çocuk olarak, entegrasyonun ne kadar yorucu olduğunu biliyor. Göç politikasındaki CDU dersinin doğru olduğunu düşünüyor – vatandaşlardan öfkeli e -postalar alsa bile.

Kamu söylemine katkıda bulunabileceğinizi düşündüğünüz çoğu zaman olmaz. Pempeterg CDU üyesinin bir çalışanı olarak, geçen hafta milletvekillerine hitap eden seçim bölgesinden bir e -posta aldım. Şaşırtıcı bir şekilde, ben ve göçmen geçmişi olan ofisin diğer iki çalışanı hakkındaydı. Vatandaş sorusu, Friedrich Merz'in Federalesta'daki girişimine söylediğimiz şeydi, bu da AFD ile birlikte oyların çoğunluğunu kabul etti.

Vatandaş, daha az paralel toplum varsa, göçmen geçmişi olan insanların çok fazla olduğunu hayal edemezdi. Okul sınıflarındaki yabancıların oranının çok yüksek olmadığı gerçeğine güveniyoruz, böylece çocuklarımız hala Almanca öğrenebilir. Bu dini çatışmalar burada yapılmıyor. Göçmenlik geçmişi olan insanlar, son yıllarda ülkemize çok sayıda gelen “yeni” göçmenlerle özellikle kapıda yaşıyorlar.

Göç tarihine sahip insanlar, bu konuda, konferans salonlarında, medyada veya en sevdikleri restoranda başkalarının yaşadıklarından çok daha derin olan bir yaşam deneyimimiz var. Yunanca ve sonra Almanca öğrenen göçmen bir çocuk olarak, entegrasyonun bir çaba olduğunu biliyorum.

Birlik tarafından getirilen taslak yasaya verilen tepkiler günlerce devam etti. Bir CDU üyesinin çalışanı bir cinayeti bile tehdit etti. Bugüne kadar tüm haberleri okuyamadım.

Ayrıca özel haberlere de ulaştım. Eski bir Sosyal Demokrat olarak, işitme mesafesinde Cumhuriyeti kurtarmak zorunda olduklarına inanan ve bu nedenle tanıdıkları tek muhafazakarla temasa geçecek birçok insan var. Bazıları muhtemelen benim tarafından hayal kırıklığına uğradı. Yine de diğerleri görüşümü “utanç verici” olarak nitelendirdi. Biri bana doğrudan sordu: “Faşist misin?” Faşist ne zaman?

Adı çok gurur duyduğum büyükbabam, bir zamanlar Yunan-Alban sınırında Faşist Mussolini birliklerine karşı savaştı. Ölümden dar bir şekilde kaçtı. Yunanlılar İtalyanları geri itmeyi ve ülkelerini savunmayı başardılar. Büyükbabam, peloponların dağlarındaki köyüne döndü.

Wehrmacht geldiğinde, anakara hızla bunalmıştı. Birkaç ülkede, Nazi işgalcileri Yunanistan'da olduğu gibi acımasızca öfkelendi. Naziler işaretler koydular. “Sekiz Yunanlılar, Alman ve Yunanca'da öldürülen her asker için ölecek.” Tüm şehit köyleri Nazis öfkesine kurban düştü. Direniş hala babamın ailesinin geldiği Peloponnese'de en büyüktü; Ve böylece sivil nüfusun suçları.

Bir gün büyükbabam Almanların intikam aldığı konusunda uyarıldı. Hayvanların yaşamak için nefretleri hakkında daha fazla hizmet veren küçük bir kulübedeydi. On yıllar sonra ızgara festivallerini kutladım ve neredeyse her yıl yaz aylarında çocukken laleler topladım. 60 yıl önce bu yamaçta ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu.

Büyükbabam Nazilerden saklandı

Büyükbabam o sırada ve başkalarını örtmeye karar verdi. Bir çoban olarak dağların boğazlarını biliyordu. Benim büyük büyükbabam, babası -law -law da sahadaydı. Kaçmayı reddetti. Sonuçta, hiçbir şey yapmamıştı. Böylece büyükbabam diğerleriyle gitti ve saklandı. Ona açık olmalıydı: genç bir savunma adamı olarak, önce ona vururdu.

Geri döndüğünde, artık bir babası yoktu. Naziler büyük büyükbabamı ve büyükbabamın kardeşimi vurdular. Yaptığınız gibi, birçoğu büyükbabamın dağ köyüne gitti. Sadece geçen yaz tekrar oradaydım, büyükbabamın Mezarları Petros'taki Mezarları'nı ziyaret ettim, çok acı çeken ama hiç neşeli şeklini kaybetmeyen. Bizden 94 yaşındayken, bir gülüşle ve Almanya'ya karşı faşizm şüphesi olmadan gitti.

Oğlu, babam, doğru bir diktatörlük sırasında büyüdü. Bu nedenle başlangıçta Almanya'ya gelmeden önce iyi bir tonun bir parçası olan, SPD üyesi olmadan ve sosyal demokrasiye bağlı bir sosyalistti. Ayrıca bugün Friedrich Merz'in göç politikasını destekliyor. Acaba: Faşizm ile ilgili ne deneyimi bugün çığlık atan kitlelere bizi ve beni yargılamaya hak kazanıyor?

Arka planım beni faşizme karşı bağışlıyor mu? HAYIR. Ama bana kapalı ideolojilere karşı savunma veriyor. Bana müstehcen sorular gönderen insanlardan şüphelendiğim. Size iyi güdülerinize inansam bile: Sizin için bir ateş duvarı tanımıyorum, ama ifadeleri sizi hazırlayan herkesi kilitlemek için etrafınızda çektiğiniz kokmuş bir tuğla duvar.

Ve bu bir uyarı sinyali değil mi? Duygusal olarak gerçekleştirilen ve bir konuşma davetiyesi olarak daha fazla iddianame olan her zaman aynı kelimelerle düzinelerce e -posta aldığımda beni şaşırtıyor.

Göçmenler Merz'e karşı otomatik olarak değil

Siyah beyaz düşünce patlıyor. Göçmenlerin otomatik olarak “profesyonel sığınma” veya “Merz'e karşı” olduğuna inanan herkes, görünüşe göre pek çok göçmen tanımıyor – ya da sadece sol ortamda (zaten üniversitede fark ettim) asimile edilmiş olanlar.

Göçmenlerin çocukları “klişeleşmiş neo -faskist anlatılar” hakkında konuştuğunda ve bu konuşma tarzının kendilerinden geldiğine inandıklarında garip buluyorum. Demokratik olmayan adaptasyon basıncı şimdi soldan geliyor. Bu yüzden gençler bugün genellikle doğru bir aşırılık parti seçiyorlar. Çünkü havalı, kuruluş karşıtı, sinirli.

Benim için anti -faskizm anlamına gelir: birey, grubun üstünde, cinsiyet üzerinde etnik kökenin üzerinde duruyor. Özgürlük önce gelir, ancak o zaman dayanışma gelir – ve zorlama bir siyaset aracı olmamalıdır. Bazı grupların diğerleri hakkında önceliklendirilmesi faşizmi bu kadar ölümcül hale getirdi. İddiaya göre gürültülü hedefler aniden bireyin hakları, kurallar üzerinde, hukukun üstünlüğünün üzerindeydi. Bu yüzden geri soruyorum: Sen faşist misin? Belki bunun yerine bu saçmalıkla durmalıyız.

İçeriği tartışan hala politikacılar olduğu için mutlu olabiliriz. Birbirimizle konuşmaya devam etmemiz önemlidir. Ve yankı odalarındaki çığlık atmanın çok geç olmadan daha sessizleşir.