Temel çocuk güvenliği: Eğitim yoluyla ilerleme kreşte başlar

Nil

New member
Fikir Temel çocuk koruması

Bütün ailelere daha fazla ücret ödemek yerine kreşleri güçlendirmeliyiz

Tarih: 27 Eylül 2023| Okuma süresi: 3 dakika

kaydeden Anne-Catherine Neuhaus

Anne-Catherine Neuhaus, Kuzey Ren-Vestfalya'da erken çocukluk eğitimi için Carina Vakfı'na başkanlık ediyor

Anne-Catherine Neuhaus, Kuzey Ren-Vestfalya’da erken çocukluk eğitimi için Carina Vakfı’na başkanlık ediyor

Kaynak: Anne-Catherine Neuhaus

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Trafik ışığı, eğitim yetersizliğinin nedeni olarak çocuk yoksulluğunu görüyor ve buna temel güvenlikle karşılık veriyor. Ancak erken çocukluk eğitiminde uzman olan yazarımız, genel olarak daha yüksek transfer ödemelerinin çözüm olmadığı konusunda uyarıyor. Amaç yaşamın ilk altı yılında öğrenmeyi geliştirmektir.

NŞu anda Almanya’da yaklaşık beş çocuktan biri okuma, yazma ve aritmetik alanlarında asgari standartlara ulaşamadan ilkokulu terk ediyor. Federal hükümet, çocuk yoksulluğundaki artışın nedenleri hakkında ayrıntıya girmeden, artan çocuk yoksulluğunun bunun ana nedeni olduğunu tespit etti ve artık temel güvenlik konusunda karar verdi.

Bu, federal hükümetin parayı üst kısımda doldurduğunu ve alt kısımda otomatik olarak daha fazla eğitim başarısının ortaya çıktığını öne sürüyor. Bu yeterince karmaşık değil. Doğru: Devlet, transfer ödemelerini koşulsuz ve genel olarak artırmak yerine, çocuklar için daha iyi eğitim fırsatlarına daha spesifik ve çok daha erken yatırım yapmalı.

ayrıca oku

Bu ülkede giderek daha fazla genç üniversiteye yöneliyor

Eğitim araştırmaları, sosyoekonomik durum ile eğitim başarısı arasındaki bağlantı konusunda hiçbir şekilde göz ardı edilmemektedir. Makas erken açılıyor: Yaşamın ilk altı yılında, yüksek ve düşük sosyoekonomik statüye sahip ailelerin çocukları arasındaki dil, matematik ve sosyal-duygusal becerilerdeki farkın yüzde 70’i ortaya çıkıyor. Okullar yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan bu devasa eşitsizlikleri telafi edemiyor.

Bu nedenle çocuklar için daha fazla eğitim başarısının anahtarı, her şeyden önce yaşamın ilk altı yılında hedeflenen destekte yatmaktadır: kreşe erken katılım, daha fazla teşhis, günlük bakım için bağlayıcı ve yüksek kaliteli teklifler, kreşte oyunla öğrenme, kalite garantili eğitim yoluyla eğitimciler için ve kreşler, ebeveynler ve ilkokullar arasında daha fazla işbirliği.

ayrıca oku

Öğrenme terapisti Stefanie Böjty-Ohler (sağda) iş başında

Bu aynı zamanda Eğitim ve Kültür İşleri Bakanları Konferansı Daimi Bilimsel Komisyonunun (SWK) erken eğitime ilişkin mevcut tavsiyelerinin de sonucudur. Eğitim ve toplumsal katılım konusundaki kaygımız sadece politikacıların konuşmalarının bir parçası olmak değilse, bu önerileri ciddiye almalı ve son olarak sorunun daha yüksek transfer ödemeleri yoluyla sihirli bir şekilde çözüleceğine inanmak yerine erken eğitime yatırım yapmalıyız.

Ve Almanya’da çocuk yoksulluğunun artmasının nedenlerini ve göçün bunda nasıl bir rol oynadığını dürüstçe konuşabilmemiz gerekiyor. Almanya’da göçün etkisi olmadan yoksulluk riski altındaki çocuklara ilişkin son rakamlara baktığınızda aslında değerler düşüyor.

ayrıca oku

Öğrenci sınıfta çalışırken konsantre oluyor

Yerli anne-babası olan çocukların yüzde 10,5’i 2020’de yoksulluk riskiyle karşı karşıyayken bu oran 2022’de yüzde 8,3’e düştü. Bekar ebeveynler ve çocukları yoksulluktan orantısız bir şekilde etkilenmeye devam ediyor; burada transfer ödemelerini artırmaktan çok daha fazla hedefe yönelik çalışma yapılabilir.

Maliye Bakanı’nın yakın zamanda öğrendiği gibi, Almanya’daki bazı çevrelerde göç ile çocuk yoksulluğundaki artış arasındaki bağlantının yalnızca dile getirilmesi kabul edilemez ve kalpsizlik olarak değerlendiriliyor. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nden (DIW) Marcel Fratzscher, “Spiegel” konuk makalesinde bu bağlantıyı kurmanın yanıltıcı ve potansiyel olarak tehlikeli olduğunu çünkü popülistlere zemin verdiğini söyleyecek kadar ileri gitti.

Ama bu bağlantı var. Ve sanki böyle değilmiş gibi davranmamızın ve sosyal güvenlik sistemlerimizin başarısızlığının ağıtlarını haykırmanın kimseye bir faydası yok.

Erken çocukluk eğitimi entegrasyonu artırır

Tam tersi doğrudur: Göç yoluyla sosyal güvenlik sistemlerimize önemli ölçüde daha fazla aile gelip destek alıyorsa, bu sistemlerin işlediğinin kanıtıdır. Ancak transfer ödemelerinde genel bir artış yerine, erken eğitim alanında hedefli destek yoluyla bu ailelerden gelen çocukların entegrasyonunu çok daha fazla destekleriz.

Vergi katkılarıyla bu sistemi finanse edenler de bu fikri daha iyi anlayabilir. Çünkü bu insanlar, refah devletinin daha da genişletilmesine ilişkin Berlin tartışmalarında kendi bakış açılarının bir rol oynamamasından artık biraz rahatsızlar.

Eşitsizlikle sürdürülebilir bir şekilde mücadele etmek istiyorsanız, reklam açısından etkili bir para musluğundan daha fazlasına ihtiyacınız var. Devlet, toplumsal eşitsizliğin en büyük etkiye sahip olduğu yere, yani okul öncesi çağa müdahale etmelidir. Temel çocuk güvenliği büyük ölçüde yanlış yönlendirilmiştir. Eğitim yoluyla sosyal ilerleme kreşte başlar ya da başlamaz.

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.