Temel çocuk güvenliği: Yoksul ailelerin dilekçe sahibi olmasına izin verilmez

Nil

New member
BENn Şafak vakti, mesai bitiminden kısa bir süre önce: Bir iş arkadaşı sabırsızlıkla kalan dakikaları bekliyor. O zaman son burgerlerin atılması gerekiyor. Zaman doldu. Bir çanta alır ve hamburgerleri paketler. Eve doğru yol alır. Ay bitmek üzere ve iki küçük çocuğun birkaç saat sonra kahvaltı için bir şeylere ihtiyacı var.

Bu 20 yılı aşkın bir süre önceydi. Bir fast food restoranında lise ile toplum hizmeti arasında üç ay çalıştım. İstatistiksel olarak, çocukluğumun bir kısmı muhtemelen yoksulluk içinde geçti ama meslektaşımın durumu beni korkuttu çünkü hiç böylesini yaşamamıştım. Güçsüzlük duygum, kesinlikle bekar bir annenin her gün yaşadıklarının sadece bir kısmıydı.

Şu anda, özellikle enerji krizi ve enflasyonun arka planında, yoksulluk içindeki ailelerin her kuruşu iki kez devretmek zorunda olduğu söyleniyor. Eskiden kültürel katılım için çabalıyorlarsa, bugün aynı zamanda açlıkla da ilgili. Meslektaş da yıllar önce açlıktan endişe duyuyordu, ancak korunaklı ortamda, bugün durumun boyutunu ancak hayal etmeye başlayabilirsiniz. “Her beşinci çocuktan daha fazlası”, onu defalarca duyunca ve bu arada bitkin düştüğünüzde çok güzel soyut geliyor.

ayrıca oku

Siyasi arenadaki rahat tutum, temel çocuk güvenliği söz konusu olduğunda kayıtsızlıktan kaynaklanmaktadır. Bir sözcü, projeye gelişigüzel yaklaşımı, finansal gereksinimlerin nasıl sonuçlanacağı ve tasarımın nasıl olacağı “rotada belli olacak” gerçeğiyle açıkladı. Bu hafiflik, bir sosyal demokrat olarak nefesimi kesiyor.

Çok fazla genç insan yoksulluk içinde büyüyor ve bu nedenle başlamak için daha az fırsata sahip oluyor ve ortalama olarak yeterli eğitime daha az erişim sağlıyor. Buna, genellikle nesiller boyunca aktarılan yoksulluğun mirası da eklenir.

Aile yoksulluğu, toplumumuzdaki adaletsizliğe ışık tutuyor. Aynı zamanda bu tür çarpıtmaların ortadan kaldırılması sosyal demokrasinin varlık sebebidir. Kim, sosyal demokrasi değilse, yoksulluğun mirasının zincirlerini kırabilecek her aracın kullanılmasını sağlamalıdır.

ayrıca oku

GettyImages-1286558991

Zincirleri kesmek için bir alet, bir pense, adını hak eden temel bir çocuk güvenliği olacaktır. Ancak bu bile, diğer araçlara karşı oynanmaması gereken, yoksullukla mücadelede “yalnızca” bir yapı taşı olacaktır. Kreşte ve okulda ücretsiz öğle yemeği, kreşten üniversiteye ücretsiz ve kaliteli eğitim sistemi, veli bütçesinden bağımsız kültürel olanaklar. Bu sosyal altyapı, miras döngülerinden kurtulmanın temelidir.

Temel çocuk güvenliğinin uzun süredir gecikmiş olarak getirilmesi, çocuklar ve gençler arasındaki yoksulluğun azaltılmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. Herkesin alması gereken bir taban miktara ek olarak, eşitsizlikleri telafi etmek için ek bir katkı sağlanmalıdır. Bu ek katkı, diğer hizmetler ve yardımları bir araya getirecektir.

Sayısız aile politikası aracı ormanında birçok ailenin yolunu bulması mümkün değil. O kadar çok para kaybederler ki, onların – ve özellikle çocukların – gerçekten hakları vardır. Yeni okul çantası için, okul gezisi için, müze gezisi için para hakkında. Temel çocuk güvenliği, katılımı sağlayan herhangi bir desteğe erişimi kolaylaştırır. Ve maddi kaygıları olan çocuklardan kaçınır. Çünkü hiçbir çocuk bunu hak etmiyor.

faydaları otomatik olarak

Temel çocuk güvenliği, ailelerin otomatik olarak yardım almasına da yol açmalıdır. Çoğu aile, ilgili yardımlardan yararlanmak için yetkililere başvurmayı çok zor bulmaktadır. Çünkü yoksulluk damgalamakta, sözde zayıflık göstermekte, utanma duygularını, istek ve yükleri tetiklemektedir. Aileleri bu durumdan kurtarmak da önemli.

Birçok ebeveyn, mali durumlarından dolayı her gün muazzam bir sosyal baskı hissediyor. Sinemaya okul gezisi için para ödemenin ne kadar zor olduğunu çocuklardan saklıyorlar; En son izledikleri filmi hala hatırlayabileceklerinden bahsetmiyorum bile.

Herkesin ay sonuna kadar doymasını sağlamak için ay başında bozulmaz yiyecekler alıyorlar. Ufaklıklarının okulda ıssız bir yerde bir kalem kutusu daha kaybetmemelerini umarlar, böylece yeniden kalem, silgi ve kalemtraş için para toplamak zorunda kalmazlar.

ayrıca oku

Friedrich Merz (CDU) her hafta WELT AM SONNTAG'da yazıyor

Tüm bu baskıları ancak yoksulluğu azaltarak ve damgalanmasına son vererek çözebiliriz. İşte temel çocuk güvenliğinin işe yaradığı yer burasıdır.

Bu projeyi durdurmak için nedenler bulunabilmesi şaşırtıcı ama bazı siyasi güçler bunu kendileri yapabiliyor.Çocuklar nasıl büyüyor, gelecekte ne gibi umutları var ve ailelerin uygun bir gün geçirmesini nasıl sağlayabiliriz sorusuna gelince. hayat, parti siyaset tartışmalarının ötesine geçmeliyiz.

Hiçbir çocuk yoksulluk içinde büyümeyi hak etmez. Ve hiçbir ebeveyn, yoksulluğu toplum gözünden, sosyal çevreden veya kendi ailesinden saklamayı hak etmez. Artık temel çocuk güvenliğini olması gerektiği gibi tasarlama fırsatına sahibiz. Frenleme ve kayma olmadan.

Aziz Bozkurt

Aziz Bozkurt

Kaynak: Senato

Aziz Bozkurt (SPD), Berlin Senatosu Eğitim, Gençlik ve Aile Departmanında Devlet Bakanıdır.