Verdi'den Kadınlar Günü çağrısı: Bugünlerde gerçekte kim baskı görüyor

Nil

New member
Fikir Verdi'den Kadınlar Günü'ne çağrı

Bugünlerde gerçekten kim baskı görüyor

Durum: 07:52| Okuma süresi: 3 dakika

DIE WELT fotoğraf çekimi 2018 Alan Posener, 28 Haziran 2018 Fotoğraf: Claudius Pflug Yazar fotoğrafı

DIE WELT fotoğraf çekimi 2018 Alan Posener, 28 Haziran 2018 Fotoğraf: Claudius Pflug Yazar fotoğrafı

WELT yazarı Alan Posener

Kaynak: Claudius Pflug

WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Kadınlar Günü'nde Verdi sendikası her türden azınlık için, hatta “yaşlı insanlar” gibi isimleri pek anlaşılamayanlar için bile kampanya yürütüyor. Ne yazık ki, yaklaşan gösterilerde tamamen farklı bir ayrımcılık türü ortaya çıkacak: Yahudilere yönelik ayrımcılık.

HVay be, bir an düşündüm, ben de ezilen bir azınlığa mensubum! Şu ana kadar vicdan azabı duydum: Eski bir 1968'li olarak, Almanya'nın ahlaki çöküşünün, yaşamın tüm alanlarının kırmızı-yeşil kirlenmesinin ve bir Alman olarak cinsiyet yıldız işaretinin suçlusu kısmen benim. Bir İngiliz olarak Holokost'tan kısmen ben sorumluyum, köle ticareti ve sömürgecilikten de kısmen ben sorumluyum, ayrıca Gazze'den sorumlu Yahudi bir babanın oğlu, kapitalizmden ve iklim değişikliğinden sorumlu yaşlı bir beyaz adam olarak , ataerkillik ve genel olarak.

Ancak sendikam Verdi'nin Dünya Kadınlar Günü için yaptığı çağrıda -sendika şöyle diyor: Uluslararası kadınlar mücadele günü, bu iyi- 8 Mart'ta sadece FLINTA grubuna ait olduğumu görebildiğimi düşündüm: “Kadınlar, lezbiyenler, inter, non-binary, trans ve agender kişiler”.

Anadili İngilizce olan biri olarak, “agen” kelimesinin Yeni Almanca “agen” fiilinin şimdiki katılımcısı olduğunu, yani İngilizce “to age” fiilinden “ehdschen” olarak telaffuz edildiğini düşündüm. Mesela: “Agen gerçekten kötü dostum, geçen gün otobüste genç bir kadına göz kırptım ve o da ayağa kalkıp bana yerini teklif etti. Çok utanç verici.”

ayrıca oku

Genç adam genç kadına hakaret etti

“İdeolojik cinsiyet ayrımı”

Ama elbette toplumumuzdaki “ehdschende” insanlar öncelikle ne yazık ki azınlık değiller ve ikinci olarak ver.di yaşlıları kastetmiyordu. Queer sözlüğüne göre “agender”, “cinsiyetsiz” ile aynı anlama geliyor: “Cinsiyeti olmayan, kendisini bir cinsiyete ait hissetmeyen ya da cinsiyet kavramıyla ilgili hiçbir şey yapamayan insanlar kendilerini cinsiyetsiz olarak tanımlayabilirler.”

Sol görüşlü müzisyen ve sosyal hizmet uzmanı Suli Puschban da Berlin'deki Kadınlar Günü mitingine katıldı. Kreuzberg kreş ve ilkokul çocuklarıyla birlikte “Kurtar beni!” adlı şarkısına bir video çekti. Supergirl” provasında şöyle diyor: “Kötü adamın yüzüyle yerleri siliyor. Eğer mırıldanır, seğirir ve tükürürse kadın yine onun üzerine atlar!” Bazı hassas ebeveynler için bu çok ileri gitti. Ben de şiddetin bu şekilde teşvik edilmesinden utanıyorum. Ancak bu aslında hangi “kötü adamların” kastedildiğine bağlıdır. Eğer Pushban'ın Hamas'ın ya da İslam Devleti'nin tecavüzcüleri ve katillerinden söz ettiğine inanabilseydim, şarkıyı savunabilirdim.

“Ulusal bayraklar istenmiyor”

Her halükarda, savaş bölgelerindeki kadınları ve kız çocuklarını destekleyen bir örgüt olan “medica mondiale”nin bir temsilcisinin mitingde konuşma yapmasından ve açıkça şunu söylemesinden memnuniyet duyuyorum: “Hamas örneğinde şu anda yüzlerce vaka var kitlesel cinsel şiddet.”

Bana daha az hoş gelen şu ifade: “Her türlü ulusal bayrak arzu edilmez.” Aslında Kreuzberg, özellikle Kadınlar Mücadele Günü'nde İsrail bayrakları denizi olmalı. Ancak Verdi elbette Filistin bayrakları denizinden korkuyor. Çünkü maalesef bu doğru: Avrupa'da elinde bir yarmulke veya İsrail bayrağıyla kamuoyunun karşısına çıkan herkes, baskı beklemek zorunda olan bir azınlığa mensuptur. Ve bu neşelenmek için bir sebep değil.