Mobil çalışma: Kafede dizüstü bilgisayarları yasaklamak neden yanlış?

Nil

New member
Fikir Mobil çalışma istenmeyen

Kafelerde dizüstü bilgisayarların yasaklanması neden yanlış?

Durum: 14:35 | Okuma süresi: 3 dakika

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

WELT yazarı Alan Posener

Kaynak: Claudius Pflug

Restoran işletmecilerinin dijital göçebeleri işletmelerinde yasaklamak için iyi nedenleri olabilir. Bilgisayarda çalışanlar çok az sipariş verir ve bazen diğer misafirlere rahatsızlık verirler. Ama kahvehanede çalışma geleneği olmasaydı kültürümüz daha da fakirleşirdi.

WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

TTipik olarak Almanca, diye düşündüm ve bu seferlik, olumlu bir anlam taşımadı. Kafenin kapısındaki tabelada “Dizüstü bilgisayar yok” yazıyordu. Tamam, yaş ortalamasının en yüksek olduğu bölge olan Berlin-Zehlendorf'taydı; Ama ertesi gün bu sefer Berlin'in en genç bölgesi Kreuzberg'de yabancılara dost olmayan bir tavırla tabelayı tekrar gördüm: “Dizüstü bilgisayar yok!” Burada neler oluyor dostum?

Kısa bir internet araştırmasının ortaya çıkardığı gibi Berlin, tipik Alman tarzında dijital geçişi hiçbir şekilde kaçırmıyor; Aksine, sermaye geç de olsa uluslararası bir trende atlıyor. ABD'den başlıyor – başka nerede? 2015 gibi erken bir tarihte, giderek daha fazla kafe, dijital göçebeler veya kendi masalarını toplayamayacak kadar tembel ya da evde Wi-Fi kuramayacak kadar cimri insanlar tarafından çalışma alanı olarak kullanılmaya direniyor.

ayrıca oku

Tiktok'un kullanıcıları için zorunlu bir yaş doğrulaması yoktur

Kafede çalışma modası, genel olarak “kahvehane”nin rönesansı gibi, ABD’den geldi. Starbucks'ın Microsoft, Amazon ve diğer BT şirketlerinin evi olan Seattle'da kurulmuş olması tesadüf değildir.

Dizüstü bilgisayar karşıtı tepkinin nedeni açık: Kafeler, daha kısa sürede daha fazla miktarda kahve içebilecek daha fazla müşteri istiyor. Yıllarca düz beyaz bir elbiseyle ve daha fazla sipariş vermeden kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır kıpır senin istersen. ABD'nin Vermont eyaletindeki ilk dizüstü bilgisayarsız kafe olduğu söylenen kafe, yasağın ilk yılında satışlarda yüzde 14'lük bir artış bildirdi.

ayrıca oku

Ayrıca konuklar genellikle dizüstü bilgisayar çalışanlarının ortamı “rahatsız edici” hale getirdiğinden şikayetçidir. Ve bazen bu böyledir. Kottbusser Tor yakınındaki güzel bir kafede, kulaklarında Airbuds ile iki dizüstü bilgisayarın önünde oturan, çeşitli müşterilerle siparişler hakkında saatlerce pazarlık yapan korkunç adamı hatırlıyorum: “Sana söyledim, yarın gelecek… hayır, hayır. .. İki bin dedim… izin ver patronunla konuşayım…”

ayrıca oku

Nathalie Weidenfeld, Julian Nida-Rümelin ile birlikte yapay zeka çağı için bir etik yazdı

Fikir Dijital hümanizm

Ve hepsi bu değil. Bilim adamlarına göre “zihinsel çaba bulaşıcıdır”: Dizüstü bilgisayarında gayretle çalışan birini gördüğünüzde (sadece Ikea kataloğuna göz atıyor olsa bile), siz de çalışmaya teşvik edilir ve bunun için kendinizi suçlu hissedersiniz. sadece dışarı çıkıyorum Pencereye bakıyorum ve yoldan geçenlere bakıyorum. Rahatsız.

Ancak yine de laptop düşmanlığının yanlış olduğunu düşünüyorum. Asırlardır oturup biraz kahverengi bira eşliğinde gazete okuyan insanlar olmasaydı (hayır, bu Hitler anlamına gelmiyor) Viyana kahvehaneleri nasıl olurdu? Her şeyden önce, onlar olmasaydı Avrupa edebiyatı ne olurdu? Elbette, kahvelerini alır almaz “Sen Fabian mısın?” diyen meşgul insanlar arasında. Yulaf sütlü Latte macchiato?” – MacBook Pro'yu Johnny Urban sırt çantasından çıkardığınızda muhtemelen birkaç Joseph Roth vardır.

Ama unutmayın: JK Rowling ilk Harry Potter romanını Edinburg'daki Nicolson's Café'de yazdı. Bebek arabasında yanında kızıyla birlikte saatlerce bir fincan kahveyle oturdu. “Dizüstü bilgisayar yok” şu anlama gelebilirdi: Hogwarts yok. Bunu gerçekten riske atmak istiyor musun?