Sanki İsrail eleştirilmemeliydi

Nil

New member
Almanya'da, toplu borç olduğu iddia edilen İsrail'i eleştirmek mümkün değil. En azından şimdi yine bir patlama olan eski bir ağıt. Ne ikili bir saçmalık düşünülür.

Kişiselleştirilmiş Hufeis teorisi olan Horst Mahler, bir zamanlar sol kanatlı aşırılıkçı RAF avukatından sağcı aşırılıkçı Holokostleugner ile “Holokost'un kutsal olmayan enstrümantalizasyonu,” geçen yüzyılın iyileştirilmesinden “daha fazla olan”, “,”, “,” Almanların iyileştirilmesinin “,”, “,”, “,”, “,”, “,”, tüm yılların nükleer bir şekilde iyileşmesini önlemeye yönelik olarak aktarmaya yöneltti. Gazze'deki İsrail adaletsizliği üzerindeki kolektif suçluluktan yabancı “ve Cuma günü” Alman sessizliğine karşı bir savunma “kelimeleriyle alay edilen Gazze Savaşı için daha uzun bir” kıç “makalesinde bulundu.

Görünüşe göre sadece onlarca yıl boyunca öldürülmemiş bir argüman, “kıç” davasında sadece bir değil, aynı zamanda iki saman erkeğin denendiği-yani tamamen kurgusal karşı argümanlar. Bir zamanlar Mahler tarafından zaten varsayılan kolektif okul tezi (yeni Alman ve solda: “Alman suçluluk”) her Alman'ın Holokost'tan sorumlu tutulduğu söyleniyor. 45 öncesi doğuştan ne doğru olmayan şey, denazifikasyon vakası, Amerikalılar ana suçlu arasında düzgün bir şekilde ayırt ettiler, kirli, indirgenmiş, diğer koşucular ve 45 sonrası doğmuş olan nor'u rahatlattılar. Yoksa bir okuyucu, kendini “boğukta” bulmanın bile Holokost'tan kişisel olarak sorumlu olduğunu hatırlayabilir mi?

“Yıldız” ın inşa ettiği ikinci saman adam, mevcut tartışma için neredeyse örnek, çok daha popüler. Sözde İsrail'i eleştirmek mümkün değil, sözde Gazze'deki adaletsizlik konusunda sessiz kalacaktı – en fazla bir hakikat kıvılcımı ile birlikte gelen bir iddia. Bunun tersi doğru olduğu için, İsrail Almanya'da sürekli eleştiriliyor ve medyaya bakmak yeterli. Televizyonda “Tagesschau” yu açın – İsrail eleştiriliyor. Radyodaki “Deutschlandfunk” ı dinleyin – İsrail eleştiriliyor. “Süddeutsche Zeitung” ı satın alın ve sonra gazete standını okuyun – İsrail eleştiriliyor. Ve internet kelimenin tam anlamıyla İsrail-Kritik Facebook, Instagram ve X gönderileri altında karpuzlarla dekore ediliyor.

Ya da şu anki dünyayı Pazar günü, gazetenin genel yayın yönetmeni Jacques Schuster'da, İsrail hükümetini Gazze Şeridi'ndeki savaş türü için eleştirdi. Ya da çok erken ölen dünyanın İsrail muhabiri Christine Kensche'nin eski katkıları, yargı reformundan güvenlik politikası operasyonlarına okudu. Ama asla, ve bu çok önemli nokta, İsrail'i şeytanlaştırdı.

Çünkü Almanya'da İsrail'in herhangi bir eleştirisi olmadığını varsayan şey bu. Sonunda gerçekten tekrar tam olarak geri dönün, İsrail'e kızgınlığı hafiflet. Bu günlerde görmek için fazlasıyla yeterli: Berlin'de cinayetin çağrıldığı bir anti -İsrail posteri. Ya da İsrail'i eleştirmenin Alman tarihinden öğretmenin bir parçası olacağı iddia ediliyor. Ya da Benjamin Netanyahu'nun Washington'daki çifte cinayetten sorumlu olduğunu.

Ve bunun için eleştirilmemek en iyisidir, çünkü ifade özgürlüğü – özellikle İsrail söz konusu olduğunda – tek yollu bir sokak olduğu bilinmektedir.

Yildiz

New member
Almanya'da, toplu borç olduğu iddia edilen İsrail'i eleştirmek mümkün değil. En azından şimdi yine bir patlama olan eski bir ağıt. Ne ikili bir saçmalık
Selam güzel insanlar topluluğu

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Goktan

Global Mod
Global Mod
Almanya'da, toplu borç olduğu iddia edilen İsrail'i eleştirmek mümkün değil. En azından şimdi yine bir patlama olan eski bir ağıt. Ne ikili bir saçmalık
Merhaba üretim tutkunları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nil

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Yildiz' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Yildiz, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Sude

New member
Merhaba akıl verenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Nil

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Goktan' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nil Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Yildiz, çünkü senin örneğin
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Goktan, biraz daha detay gerekirdi

ilayda

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Nil

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Goktan' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nil Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Yildiz, çünkü senin örneğin
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Goktan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Gunkaya

Global Mod
Global Mod
Selam bilgi avcıları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Nil, gerçekten emeğine sağlık

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Sude' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Nil Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Goktan, biraz
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Sude, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Berkay

Global Mod
Global Mod
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Gunkaya' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Nil, gerçekten emeğine sağlık Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Sude, o yüzden aynı
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Gunkaya, kıyaslamak ilginç

Ruzgar

New member
Selam sevgili topluluk

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Nil

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Gunkaya' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Nil, gerçekten emeğine sağlık Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Sude, o yüzden aynı
Açıklaman kısa ama net olmuş @Gunkaya, tam yerinde

Koray

New member
Selam maceraperestler

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Nil

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Yildiz' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Yildiz, iyi oldu